Advocaat verkeersrecht voor een dagvaarding?

Bijstand verkeersrecht & boetes

Krijg juridisch advies over het verkeersrecht

Het verkeersrecht is een complex en uitgebreid rechtsgebied dat invloed heeft op het dagelijks leven van velen. We rijden, fietsen of wandelen allemaal op de openbare baan. Als u te maken krijgt met een verkeersboete, een dagvaarding of een verkeersongeval, is het belangrijk dat u weet wat uw rechten en plichten zijn. Krijg advies van advocaten ervaren in het verkeersrecht over uw situatie. Indien gewenst, kunt u ook op ons rekenen voor rechtsbijstand wanneer u voor de politierechtbank moet verschijnen. 

Zo bent u zeker dat:

  • Uw rechten gevrijwaard blijven
  • U op de hoogte blijft van al uw opties
  • U de juiste steun en voorbereiding krijgt

Geconfronteerd met een verkeersboete of dagvaarding?

Ontdek al uw beschikbare opties

Het Belgische verkeersrecht

De veiligheid van alle weggebruikers staat vooraan in de Belgische verkeerswetgeving. Iedereen die zich op de openbare weg begeeft, moet deze respecteren. Alleen zijn niet alle situaties even duidelijk. Het kan gebeuren dat u betrokken raakt bij een verkeersovertreding of een ongeval en daar een dagvaarding voor ontvangt.

In België bieden de meeste verzekeraars ook rechtsbijstand aan in combinatie met de verzekering van uw voertuig. Wat gedekt is onder die bijkomende verzekering verschilt van verzekeraar tot verzekeraar, maar er zijn een aantal wettelijke verplichtingen. Heeft u recht op bijstand, dan is het zeker de moeite waard om uw polis na te kijken of ons te contacteren.

Recht op bijstand via uw verzekering?

Veelgestelde vragen over het verkeersrecht

1. Hoeveel bedraagt mijn boete?

De hoogte van de boete hangt af van hoeveel u reed en hoeveel u daar mocht rijden. De minimumboete bedraagt 53 euro, de maximumboete 4.000 euro. Graag een duidelijk antwoord?

Bezorg ons uw dagvaarding of boete

 

2. Ik ontving een dagvaarding, wat nu?

Dagvaarding ontvangen? Controleer de brief voor belangrijke details zoals datum, tijd, locatie van de zitting en de vermeende verkeersovertreding. Neem voorzorgsmaatregelen en laat u bijstaan door een advocaat.

Contacteer ons

 

3. Wat doet een politierechtbank precies?

De politierechtbank is voornamelijk bevoegd voor verkeersovertredingen en verkeersmisdrijven. Het is mogelijk om tegen een uitspraak van de politierechtbank beroep aan te tekenen bij de rechtbank van eerste aanleg.

Krijg juridisch advies

Domeinen verkeersrecht & advocaten

Onze ervaren advocaten in verkeersrecht bieden deskundig advies en stevige verdedigingsstrategieën om u door het complexe Belgische verkeersrecht te navigeren. Of u nu gedagvaard bent voor een verkeersinbreuk of betrokken bent bij een verkeersongeval, u wordt deskundig begeleid bij zowel de politierechtbank als de correctionele. Al dan niet op basis van uw rechtsbijstandverzekering.
 

We verdedigen uw belangen bij uiteenlopende situaties:

Algemene juridische bijstand

U bent op zoek naar algemene juridische ondersteuning bij een verkeerskwestie? Dan bent u bij Colman Advocaten aan het juiste adres.

Snelheidsovertredingen

Te hard rijden is de meest voorkomende reden voor boetes in België. Als u geflitst bent door een camera, krijgt u een boete of een proces-verbaal.

Rijden onder invloed - drugs

Wanneer u betrapt wordt op het rijden met te hoge concentraties drugs in uw bloed, kunt u hier strafrechtelijk voor vervolgd worden.

Vluchtmisdrijf

Vluchtmisdrijf betekent dat u bewust wegrijdt van een ongeval om de vaststellingen te vermijden, ongeacht of u het ongeval zelf veroorzaakt hebt en of er gewonden zijn.

Rijden onder invloed - alcohol

Na een positieve alcoholtest op de weg, krijgt u vaak een minnelijke schikking voorgesteld door het parket, afhankelijk van de hoeveelheid alcohol in uw bloed.

Rood licht

Het overtreden van een rood licht, zelfs wanneer u probeert het oranje licht te halen, is een ernstige overtreding.

Verkeersongeval

Als u de oorzaak bent van een verkeersongeval, bereidt u zich best voor op mogelijke juridische complicaties.

Slagen en verwondingen

Als u betrokken raakt bij geweld in het verkeer, neemt u best tijdig een advocaat onder de arm om u voor te bereiden op alle mogelijke gevolgen.

Andere verkeersinbreuken

  • Rijden zonder rijbewijs
  • Wegtakelen auto
  • Recidivisme

Waarom beroep doen op Colman Advocaten?

Ons full-service strafrechtkantoor biedt gespecialiseerde rechtsbijstand in alle fasen van het (verkeers)rechtelijke proces, inclusief verhoor, politierechtbank of correctionele rechtbank. Indien van toepassing, procederen we bij het Hof van Beroep, bij het Hof van Cassatie of bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). 

Maar bovenal spreken we verstaanbare taal en zorgen we ervoor dat u volledig zicht heeft op uw situatie en opties. Bij ons weet u waar u aan toe bent, want uw belang staat altijd voorop.

Dagvaarding ontvangen? Krijg deskundig advies.

Contacteer ons

 

Op zoek naar een andere expertise of informatie?